Spring naar de inhoud
Dierenarts Isabelle Breckpot

Dierenarts Isabelle Breckpot

Vakdierenarts Kleine Huisdieren – Dierfysiotherapeut

Al in mijn vroege kinderjaren was de droom er om dierenarts te worden. Tijdens mijn vroege tienerjaren groeide de liefde voor paarden en kleine huisdieren exponentieel.

Tijdens mijn studies aan de Universiteit en de Dierenkliniek in Merelbeke, liep ik gedurende meerdere jaren verschillende langdurige buitenlandse stages aan gerenommeerde dierenklinieken. Onder andere liep ik gedurende 5 maanden stage  in de paardenkliniek Gros Bois in Parijs, Frankrijk.

Ik studeerde aan de Universiteit Gent af als Dierenarts optie paard in 2001 met onderscheiding.

Tevens werd in 2001 de dierenartsenpraktijk in Sint-Eloois-Winkel opgericht.

In 2004 startte ik de opleiding Vakdierenarts Kleine huisdieren aan de Faculteit Diergeneeskunde te Merelbeke. In 2007 studeerde ik daar af met onderscheiding.

In 2005 volgde ik een opleiding Orthopedische chirurgie in Stockholm Zweden.

Mijn grote passie ligt in de chirurgie, zowel van de paarden als van de kleine huisdieren.

In 2022 behaalde ik het diploma van Dierfysiotherapeut aan de faculteit Diergeneeskunde in Merelbeke. Deze opleiding wordt erkend door de BACAP (Belgian Association for Certified Animal Physiotherapists). In de praktijk zorg ik voor onze mankende patiënten. Dit gaat van diagnose tot behandeling, met fysio, laser, ultrageluid, tens of hydrotherapie. 

In mijn vrije tijd vind je mij terug bij mijn 3 kinderen en tussen onze dieren thuis. Ik hou ontzettend van het buitenleven en de natuur en zoek daar van tijd tot tijd wat rust op.

Dierenartsen De Vlinderbeek

Dierenarts Florence Piccavet

Ik ben Florence Piccavet en vervoeg sinds april ’22 het team van Dierenartsen De Vlinderbeek. Tijdens mijn studies volgde ik verschillende stages in binnen- en buitenland in zowel kleine- als grote huisdierpraktijken. Het laatste deel van de studies volgde ik in de Zwitserse Faculteit Diergeneeskunde binnen een Erasmus programma. Na mijn afstuderen in 2020 (optie paard) startte ik een één jaar durend internship in een gerenommeerde paardenkliniek in Nederland (Veterinair Centrum Someren). Door het roterend karakter kon ik mij meer vaardig maken binnen de verschillende disciplines in de diergeneeskunde van het paard en werd omringd door een team van specialisten.

Vooraleer aan de slag te gaan als dierenarts in België vertoefde ik nog een 7-tal weken in Brazilië in een reproductiecentrum voor paarden om meer ervaring op te doen binnen de voortplanting.

Binnen de praktijk neem ik graag de zorg voor paarden op mij en spring bij in de kleine huisdierenpraktijk waar nodig.

Ik kijk ernaar uit jullie geliefde paarden en viervoeters te mogen ontmoeten in onze praktijk!

Tot snel!

Dierenartsen De Vlinderbeek

Dierenarts Stéphanie Carlier

Ik ben Stephanie Carlier en studeerde in 2014 af als dierenarts (optie paard).

Tijdens mijn studies ontwikkelde ik een bijzondere interesse voor chirurgie en orthopedie en deed ik verschillende stages in gerenommeerde dierenklinieken in binnen -en buitenland.

Om meer ervaring op te doen, deed ik gedurende de eerste jaren na mijn afstuderen internships op de dienst Heelkunde en Anesthesie op de faculteit diergeneeskunde en in een gerenommeerde kliniek in de Verenigde Staten. Hierna heb ik me verder verdiept in de orthopedie en echografie, in een praktijk die zich uitsluitend richt op orthopedie en sportdiergeneeskunde en deed ik onderzoek naar stamceltherapie bij paarden en kleine huisdieren.

Mijn grote passie ligt in de chirurgie, orthopedie en echografie van de huisdieren.

Thuis ben ik ook omringd door Theodore de hond (die je ook soms enthousiast zal begroeten in de praktijk) en Suzanne de “geweldige” kat.

emmely schelpe

Dierenartsassistente Emmely Schelpe

De passie voor dieren was er al van toen ik klein was. Ik was op vrije momenten dan ook steevast te vinden in de weide tussen de paarden of ging tijdens de vakanties/weekends werken met Arabische paarden, waar ik een grote voorliefde voor heb.

Na mijn middelbare school volgde ik de opleiding Agro- en biotechnologie, afstudeerrichting dierenzorg aan de KATHO in Roeselare. Ik liep tijdens deze 3 jaren stage op verschillende bedrijven, waaronder dierenkliniek “Venhei” in Geel & ook op de praktijk van Isabelle Breckpot. Onze wegen kruisten elkaar ook na mijn studies & ik ben heel blij dat ik vandaag deel mag uitmaken van dit fantastische team.

Na mijn studies volgde ik een lerarenopleiding & startte ik als leerkracht dierenzorg op het Vrij Agro – en Biotechnisch instituut te Roeselare. De combinatie van werken met dieren & omgang met mensen is voor mij de perfecte match!

Naast de verzorging van de gehospitaliseerde dieren & de praktijk, assisteer ik graag de dierenartsen tijdens consultaties of operaties. U kan bij mij ook terecht aan de balie voor afhalen van medicatie of voeding, het maken van afspraken, de gewichtsopvolging van uw dier of andere vragen.

Dierenartsen de vlinderbeek

Assistente Nele Vangheluwe 

Als grote dierenliefhebber, zorg ik in de dierenartsenpraktijk voor de dagelijkse verzorging van de gehospitaliseerde dieren en begeleiding bij het binnenkomen en terug naar huisgaan van hospitalisatiepatiënten. Aan de balie en telefoon sta ik u met raad en daad bij. Ook de administratie, apotheekbeheer en bestellingen worden nauwgezet door mij opgevolgd. 

In mijn vrije tijd spendeer ik veel tijd met mijn dochtertje en onze dieren thuis. Ook een sportieve uitdaging ga ik niet uit de weg. 

Consultaties

Spoed

Contact

Locatie

Wij werken steeds op afspraak. Dit om wachttijden te beperken en een rustige sfeer in de praktijk te behouden.

Spoedgevallen worden het best telefonisch aangekondigd, zodat de nodige voorbereidingen kunnen worden getroffen.

Huisbezoeken zijn mogelijk na telefonische afspraak

Dorpsplein 39

8880 Sint-Eloois-Winkel