Spring naar de inhoud

Oudere honden zijn kwetsbaarder in de herfst en winter

oudere honden winterOudere honden zijn kwetsbaarder in de herfst en winter.

Een jaarlijkse check-up is aangeraden om de levensverwachting hoog te houden. Heeft je hond symptomen zoals opvallend vermageren, meer of minder eetlust, een verhoogde hartslag, opvallend meer drinken, .. Contacteer ons dan om zijn jaarlijkse check-up te vervroegen. Hierbij is het ook mogelijk om een algemeen bloedonderzoek te laten uitvoeren. We hebben een ‘in-huis-labo’ dus binnen de vijftien minuten weet u al het resultaat.

Afhankelijk van de grootte en het ras kan er gesproken worden van ‘senior’. Dit verschilt enkele jaren. Bij kleine honden spreken we vanaf 10 jaar van een senior, middelgrote honden 8 jaar, grote honden 7 jaar en bij zeer grote honden wordt dit aangenomen vanaf 6 jaar.

Wanneer je hond wat ouder is, wordt hij gevoeliger aan temperatuursveranderingen. Zorg ervoor dat hij/zij steeds warm genoeg heeft en pas de wandelingen aan wanneer je hond artrose heeft. Honden met artrose kunnen al gauw manken wanneer hun spieren niet voldoende opgewarmd zijn. De koude die in het najaar heerst kan de pijn verergeren. Let goed op de signalen die je hond aangeeft. Heeft hij te veel last van pijnlijke gewrichten? Stel de wandeling dan uit!

Sommige dagen in het jaar is het dus beter om gewoon dicht tegen elkaar aan te kruipen en elkaar op te warmen!