Spring naar de inhoud

Lasertherapie

24/7 bereikbaar

Voor grote en kleine dieren

Home » Castratie honden Sint-Eloois-Winkel

Castratie bij honden in Sint-Eloois-Winkel

Bent u op zoek naar een geschikte dierenarts voor de castratie van uw hond in de omgeving van Sint-Eloois-Winkel? Dan helpen wij u bij dierenartsenpraktijk de Vlinderbeek graag verder. Bij ons kunt u terecht voor hoogkwalitatieve diergeneeskunde zorg van uw huisdier. Onze vakdierenarts kleine huisdieren gaat voor u graag dat stapje verder in de zorg van uw dier.

Benieuwd wat wij voor uw huisdier kunnen betekenen?

afbeeldingen van honden en dieren

Gedragseffecten van castratie bij honden

De effecten op gedrag na een castratie bij honden verschillen ten eerste van dier tot dier, en dan is er ook nog eens een onderscheid tussen reuen en teven. Een reu zal na een castratie minder neiging hebben om achter loopse teven te lopen en de agressie naar andere reuen zal verminderen. Bij teven kan castratie in sommige gevallen dan weer voor meer agressie zorgen, maar enkel bij teven die voor de castratie al agressie vertoonden. Een teef die nog nooit agressie vertoonde, zal dit dus ook niet plots beginnen doen als gevolg van een castratie.

 

Gezondheidseffecten van castratie bij honden

Er zijn een aantal duidelijke medische voordelen verbonden aan castratie bij honden. Bij teven neemt de kans op melkkliertumoren en baarmoederontstekingen aanzienlijk af, net zoals bij de castratie of  sterilisatie van een poes. Bij een reu voorkomt castratie vooral goedaardige prostaatvergroting. Daarnaast kunnen er echter ook enkele nadelige effecten voorkomen, maar deze verschillen van hond tot hond.  

 

Bezoek onze praktijk

Twijfelt u over een castratie bij uw hond? U kunt altijd bij ons terecht met uw vragen of u kunt langskomen in onze praktijk in Sint-Eloois-Winkel voor een consultatie bij één van onze dierenartsen. Maak gemakkelijk een afspraak online of telefonisch via 0495 201 258 en wij helpen u graag verder. 

De beste zorgen

Medisch advies

Het is belangrijk dat

uw huisdier gezond blijft.

We geven graag enkele tips.

 

Gespecialiseerde producten

Wij werken met een uitgebreid

gamma hoogwaardige producten.

Vraag ernaar voor info en bestelling.

Bezoek onze praktijk

Consultaties

Spoed

Contact

Locatie

Wij werken steeds op afspraak. Dit om wachttijden te beperken en een rustige sfeer in de praktijk te behouden.

Spoedgevallen worden het best telefonisch aangekondigd, zodat de nodige voorbereidingen kunnen worden getroffen.

Huisbezoeken zijn mogelijk na telefonische afspraak

Dorpsplein 39

8880 Sint-Eloois-Winkel