Spring naar de inhoud

Fysiotherapie

fysiotherapie hond kat dierenartsen de vlinderbeekNa het ontstaan van een letsel, na een operatie, bij ouderdomskwaaltjes of bij sporthonden wordt de laatste jaren steeds meer beroep gedaan op een dierfysiotherapeut. Bij Dierenartsen De Vlinderbeek zorgt Dierenarts Isabelle Breckpot voor de fysiotherapie. Zij behaalde haar getuigschrift dierfysiotherapeut in 2022 in Merelbeke. Tevens wordt ze erkend als fysiotherapeut door de BACAP (Belgian Association for Certified Animal Physiotherapists).fysiotherapie kat hond dierenartsen de vlinderbeek

Indien U bent aangesloten bij een ziekteverzekering voor dieren, worden de kosten van fysiotherapie en hydrotherapie terugbetaald indien deze wordt uitgevoerd door een gecertificeerde dierenarts.

 Tijdens een fysiotherapiesessie kan gebruik gemaakt worden van manuele therapie, oefen therapie of fysiotechnische behandeling. Deze verschillende vormen van fysiotherapie worden heel dikwijls gecombineerd en vullen elkaar aan.

Oefentherapie

fysiotherapie hond kat dierenartsen de vlinderbeekfysiotherapie hond kat dierenartsen de vlinderbeekBij oefentherapie gaan we met specifieke bewegingsoefeningen een bepaalde spiergroep of gewricht oefenen. Het doel is om meer stabiliteit, kracht of een grotere beweging van het lidmaat of lichaamsdeel te bekomen.

We hebben balance kussens, peanutballs, cavaletti’s, steps en een indoor oefenparcours ter onze beschikking in onze fysio ruimte.

Tevens beschikken we over een loopband waar we de dieren op kunnen laten lopen met een snelheid van 0.8 tot 15km/u. Tevens kan de helling van de loopband worden aangepast, waardoor we het dier bergop laten lopen.

Hydrotherapie

fysiotherapie hond kat diierenartsen de vlinderbeekOefentherapie kan ook onder water gebeuren. Hiervoor beschikken wij over een onderwaterloopband. Het dier doet zijn oefeningen op de loopband maar dan in het water. Het water is verwarmd tot 30°C. Hierdoor worden de spieren en gewrichten opgewarmd waardoor bewegen gemakkelijker wordt. Zich door het water bewegen vergt meer spierkracht dan gewoon bewegen. Water heeft ook een drijvend vermogen, waardoor honden met te weinig spierkracht worden geholpen in hun beweging.

We kunnen de snelheid van de loopband veranderen alsook de hellingsgraad.

Manuele therapie

Deze vorm van therapie bestaat uit massagetherapie en het passief gaan plooien en strekken van de ledematen.

Fysiotechnische therapie

fysiotherapue hond kat dierenartsen de vlinderbeekfysiotherapie hond kat dierenartsen de vlinderbeekDierenartsen De Vlinderbeek beschikt over verschillende toestellen om te revalideren. Er kan gekozen worden voor Tens, Ultrageluid en Laser.