Spring naar de inhoud

Lasertherapie

24/7 bereikbaar

Voor grote en kleine dieren

Home » Sterilisatie bij katten in Sint-Eloois-Winkel

Sterilisatie bij katten in Sint-Eloois-Winkel

U kunt terecht in onze dierenartsenpraktijk in Sint-Eloois-Winkel voor de sterilisatie van uw kat. In België is dit verplicht rond de leeftijd van 5 maanden. Onze Vakdierenarts gespecialiseerd in kleine huisdieren staat graag voor u klaar om deze ingreep uit te voeren.

Benieuwd wat wij voor uw huisdier kunnen betekenen?

afbeeldingen van honden en dieren

De effecten van een sterilisatie bij katten

Katten krijgen vaak last van hun hormonen zodra ze in de puberteit komen. Een krolse poes krijgt veel ongewenste aandacht van katers, maar bij een castratie/sterilisatie nemen haar hormonen af en valt dit probleem dus weg. Ook nemen haar kansen op melkkliertumoren en baarmoederontstekingen af. Een gesteriliseerde/gecastreerde kater zal minder vechten en rondzwerven, waardoor hij minder kans heeft op ongelukken of wonden. Net zoals bij een hond neemt de agressie dus af na een castratie.

Het verschil tussen castratie en sterilisatie

We gebruiken de term sterilisatie bij katten vaak als we het eigenlijk over castratie hebben, maar in de praktijk gaat het weldegelijk om een andere ingreep. Bij een sterilisatie onderbreekt de dierenarts de zaad-of eileider waardoor de kat onvruchtbaar wordt, maar de hormonen nog steeds aanwezig zijn. Deze ingreep heeft dus weinig effect op het gedrag van uw kat. Bij een castratie worden de geslachtsorganen weggehaald en zien we dus wel een duidelijke gedragsverandering.

Kom op tijd langs

U komt het best op consultatie voor uw kat in de puberteit terechtkomt, en aangezien sterilisatie in België verplicht is, doet u dit het best rond de leeftijd van 5 maanden. Gesteriliseerde katten leven trouwens gemiddeld ook langer dan hun niet-gesteriliseerde soortgenoten. Wilt u graag wat extra tijd met uw favoriete viervoeter? Maak dan op tijd een afspraak en kom langs in onze praktijk.

De beste zorgen

Medisch advies

Het is belangrijk dat

uw huisdier gezond blijft.

We geven graag enkele tips.

 

Gespecialiseerde producten

Wij werken met een uitgebreid

gamma hoogwaardige producten.

Vraag ernaar voor info en bestelling.

Bezoek onze praktijk

Consultaties

Spoed

Contact

Locatie

Wij werken steeds op afspraak. Dit om wachttijden te beperken en een rustige sfeer in de praktijk te behouden.

Spoedgevallen worden het best telefonisch aangekondigd, zodat de nodige voorbereidingen kunnen worden getroffen.

Huisbezoeken zijn mogelijk na telefonische afspraak

Dorpsplein 39

8880 Sint-Eloois-Winkel